måndag 12 oktober 2015

Rostedt redo att handla

Det är ingen nyhet att den fysiska detaljhandeln befinner sig i snabb förändring. Stora, internationella kedjor vinner marknadsandelar, marginalerna pressas och e-handeln visar tvåsiffriga tillväxttal. 
--
Itab har satsat mellan 100 och 150 miljoner kronor på att tillsammans med flera universitet utveckla det helautomatiska självutcheckningssystemet Easyflow.
Tekniken innebär att nio olika sensorer identifierar eller klassificerar butiksvaror med hjälp av en matematisk beräkningsmodell. Färg, vikt, form, materia, eventuell streckkod. Tekniken är så avancerad att den kan skilja på två sorters gröna äpplen. Hela processen tar mindre än en sekund.
--
Ett varuhus omsätter 600 miljoner kronor. Tio procent av omsättningen är arbetskraftskostnad. Av dessa 60 miljoner är hälften relaterade till kassalinjen. Inget ont om kassörskor, men de ökar sällan shoppingupplevelsen och driver knappast merförsäljning. Slutsatsen: fyra bemannade kassor kan ersättas av fyra obemannade utchecknings­apparater medan en person övervakar flödet.
http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3934277.ece
https://www.youtube.com/watch?v=40_fZz4yMOc&feature=youtu.be


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Clicky Web Analytics Web Analytics