onsdag 11 januari 2017

Så mycket kostar de 99 dyraste sökorden på Google Adwords i Sverige

Sökmotormarknaden i Sverige omsatte över 4,5 miljarder kronor 2015 enligt mätinstitutet IRM. 
--
 Vilka ord som kostar mest är inget som Google själva går ut med. Men nu har sökoptimeringsbolaget Topdog tillsammans med analysföretaget Semrush gjort en stor sammanställning och vaskat fram de 99 orden och ordkombinationerna som, enligt deras analys, är dyrast på Google i Sverige.
--
Något förvånande är det ordkombinationen “Begravningsbyrå Göteborg” som är dyrast med hela 465 kronor per klick.
Christian Rudolf tycker att det är intressant att begravningsbranschen köper söktrafik för så dyra pengar – hela 8 av söktermerna på topplistan är relaterade till begravningar.
“Begravningar kan kosta upp mot 40-50.000 kronor. Samtidigt är det något som folk inte gillar att tänka på och bli påminda om. Det måste vara en ohyggligt svår bransch att skapa kundrelationer inom. Då kan det vara lättare att lägga mycket pengar på söktrafik”, säger Christian Rudolf.
I övrigt domineras listan av finansbolag. Så mycket som 85 av orden på listan har kopplingar till olika finansiella tjänster, så som lån och fakturor.
--
Topdog och Semrushs sammanställning baseras på en databas med 11 miljoner ord och ordkombinationer och baseras på resultat från sommaren 2016.



http://www.breakit.se/artikel/5994/sa-mycket-kostar-de-99-dyraste-sokorden-pa-google-adwords-i-sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Clicky Web Analytics Web Analytics